Ιστορικό

Η εταιρεία είναι ιδιωτική επιχείρηση εγγεγραμμένη με την επωνυμία Σολωμός Γερ. & Σια Ο.Ε.

Ιδρύθηκε το 2003 από τον Γεράσιμο Σολωμό και τον συνεργάτη του Διονύσιο Δελλάλη που ξεκίνησαν από ένα μικρό μαγαζί κατασκευής ιστοσελίδων και εφαρμογών Internet στην οδό Ανδρέα Μεταξά 15 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, με διακριτικό τίτλο freedom 2 design.

Το 2004, η επιχείρηση εχει εδραιωθεί στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων, ενώ παράλληλα αλλάζει η σύσταση της με τον Γεράσιμο Σολωμό να αναλαμβάνει πλήρως την εταιρεία.

Από το 2004, συνάπτει συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών FORTHNET και γίνεται μεταπωλητής των υπηρεσιών Internet και τηλεφωνίας στο νησί.

Το 2008 η εταιρεία επισφραγίζει την σχέση της με την εταιρεία FORTHNET ανοίγοντας στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και στην Λεωφόρο Βεργωτή 52 κατάστημα franchise με την διακριτική επωνυμία Forthnet Shop Κεφαλονιάς. Το κατάστημα εξυπηρετεί πλέον όλες τις υπηρεσίες της κύριας εταιρείας, ενώ παράλληλα προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα αποκλειστικά γύρω από τον χώρο του Internet και της τηλεφωνίας.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, η Forthnet, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, μαζί με τη Nova, την πρώτη ψηφιακή δορυφορική τηλεοπτική πλατφόρμα στην Ελλάδα, προσφέρουν μέσα από τα καταστήματα Forthnet Shop μία ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, προτείνοντας το συνδυασμό των υπηρεσιών Forthnet με το τέλειο ψηφιακό σήμα της NOVA.

Η επιχείρηση παράλληλα αναπτύσσει το αντικείμενο εργασιων της παρεχοντας υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, λύσεις ασύρματου Ιnternet, συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης χώρων, υπηρεσίες SMS και υποστήριξη σε LINUX servers.

Το 2010, διαβλέποντας τις ανάγκες της εταιρείας για καλύτερη οργάνωση και έλεγχο την οδηγούν στην απόφαση να ενώσει τα 2 καταστήματα της κάτω από την ίδια στέγη και έτσι τελικά  μετακομίζει ολοκληρωτικά και το αρχικό γραφείο της στην Λ. Βεργωτή 52 στον πρώτο όροφο.

Τον Ιούνιο του 2016, μετά από 13 χρόνια σταθερής παρουσίας, αλλάζει εμπορική ονομάσια και λογότυπο. Η εταιρεία freedom digital είναι εδώ για να καλύψει όλες τις τεχνολογικές σας ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απαρτίζεται από 6 άτομα μόνιμο προσωπικό (+4 εξωτερικοί συνεργάτες). Είναι εξειδικευμένοι και πάντοτε πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν.